Artistiek Proces

Voor Pauliene begint elke creatie met meditatie: wat houdt me bezig, en hoe komt dat? Welke kleuren passen daarbij, en welk beeld, en hoe geef ik dat boeiend weer? Ideeën borrelen daarna als vanzelf op. Vervolgens wordt de materie grondig onderzocht. 


Art is coming face to face with yourself ― Jackson Pollock


Het concept uitwerken vraagt focus en precisie van Pauliene. Gedichten zijn meestal in een dagdeel klaar, uitgeschreven en de formulering aangescherpt. Aan schilderijen werkt ze al snel 25 à 50 uur, die groeien beetje bij beetje.  Ze kan pas stoppen als ze 100% tevreden is.


Art enables us to find ourselves and
lose ourselves at the same time ― Thomas·Merton


De echte waarde van een kunstwerk ontstaat pas als er toeschouwers zijn. Wat Pauliene ook als uitgangspunt had, iedereen ervaart een werk op zijn eigen manier en haalt er iets anders uit. Van bewondering tot boosheid, alles is even wezenlijk.


Art should comfort the disturbed, and disturb the comfortable ― Cesar Cruz


Pauliene heeft
een keurig opgeruimde werktafel. Ze spaart merkwaardige notities en noemt internet haar beste vriend. Zelden weet ze wat haar volgende werk zal zijn. Bij elke creatie probeert ze iets nieuws, waardoor haar werk altijd uitdagend en verrassend blijft.